Розігріваючи ці продукти двічи, ви можете отримати отруєння!

2015-03-16 18.19.45

Ми звикли готувати їжу на кілька днів, а потім просто розігрівати її. Причина того, що ми просто не маємо достатньо часу для того що б готувати свіжу їжу. Але, чи знаєте ви, що деякі види продуктів, в процесі приготування, охолодження та нагріву, можуть змінювати свої поживні композиції, і навіть стати токсичними для нас.

 

M

1. Гриби

Найкраще їх їсти відразу після приготування, а якщо залишилися на наступний день, то з’їсти холодними. Підігріті гриби можуть бути небезпечні для травної системи, так як при нагріванні відбуваються деякі зміни в структурі білків.

600x426_0_61fd6cb25e

2. Куряче м’ясо
Те ж саме відбувається і в разі курячого м’яса, тому бажано не підігрівати його. Якщо ж це неминуче, тоді краще підігрівати м’ясо при низькій температурі протягом декількох хвилин, ніж швидко, при високій температурі.

1425390629_kartofel-1

3. Картопля
Крім втрати поживних якостей, картопля при підігріві стає токсичним для організму.

H?8=0B

4. Шпинат
Шпинат містить нітрати в досить великій кількості. Якщо нагрівати його кілька разів, то шпинат стає потенційним канцерогеном, оскільки нітрати в його складі перетворюються на небезпечні для організму речовини.

photo_6309

5. Буряк
Як і шпинат, буряк може збільшити ризик розвитку раку, якщо підігрівати його. Якщо ви хочете мінімізувати цей ризик і скористатися корисними властивостями червоного буряка, краще його їсти в сирому вигляді.

varenye-jajca

6. Яйця

Яйця також продукти з високим ступенем ризику, вони стають токсичними через вплив високих температур. Це відноситься до страв зі смаженим або відварним яйцем.

selderei 1320566054_poleznye-svoystva-morkovi

7. Селера і морква

Селера містить нітрати, які перетворюються в нітрити після повторного підігріву. Це означає, що вони є потенційно канцерогенними при повторному розігріванні. У суп краще додавати свіжу селеру і моркву безпосередньо перед вживанням.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *