Шокуюча правда про рослинну олію

SunFloverOil

Рослинна олія є одним з тих продуктів харчування, які люди приймають як належне. Нам сказали, що це здорово – і більшість людей не дивиться далі. Тим не менш, коли ви починаєте досліджувати, що це таке, як це зроблено і чи є це насправді вигідним в цілому, з’являється нова картина.

Більшість людей не розуміють, що рослинна олія є відносно недавнім винаходом. На відміну від оливкової або кокосової олії, які можуть бути виготовленні за допомогою простого холодного пресування, рослинна олія може зажадати дуже значну обробку – часто, з використанням високих температур і хімічних процесів. Одна з головних цілей виробників продуктів харчування є створення найбільш «придатного для тривалого зберігання» і найбільш візуально привабливого продукту.

Коли ви дійсно розумієте приголомшливу ступінь, в якій обробляються рослинна олія, наприклад такі як рапс, що це має більше спільного з хімією, ніж з їжею. І це було для мене несподіванкою дізнатися, що середнє споживання рослинних олій є 35 кілограм на людину в рік.

Де вся ця ідея, що їжа може бути зроблена, на відміну від їжі вирощених та отриманих природним шляхом? Вчені будуть першими, хто скаже вам про еволюцію, але вони ігнорують той факт, що наші органи еволюціонували щоб ​​їсти природну їжу ще сотні тисяч років тому. Іншими словами, ми еволюційно призначені споживати те, що дає природа, у всій своїй неповторній складності. Ви не можете створити натуральні продукти на фабриці, незалежно від того, які картини зайчиків і заходи надруковані на упаковці.

________________________________________________________________________________________

 

Гола правда про рослинні олії (і чому їх слід уникати)
Що таке жири і олії які ми використовуємо для приготування їжі?
Так що давайте сьогодні поговоримо про рослинні олії:

Що це таке? Чому я уникаю їх? І які найкращі жири для приготування їжі?

Готові? Давайте зробимо це .

Oilsun

Рослинні олії: Які вони насправді?
Рослинні олії це олії, які були вилучені з різного насіння. Найбільш поширеними є рапсова, соєва, кукурудзяна, соняшникова, сафлорова, арахісова і т.д. зазвичай вимагає дуже значну обробку – часто, з використанням високих температур і хімічних процесів. На відміну від перерахованих вище типів олії, оливкова або кокосова олія, зазвичай добувається за допомогою простого холодного пресування.
Нетрадиційне харчування з сумнівно короткою історією
На відміну від традиційних жирів (вершкове масло, сало, жир, оливкова олія і т.д.) наші промислові рослинні олії є дуже новим доповненням до “харчової індустрії” світу. Насправді, вони практично не існували до початку 1900 -х років. Але з винаходом певних хімічних процесів і необхідність «дешевих» жирових замінників, світ жиру з тих пір став не таким.

Погодьтеся, що на рубежі 20 -го століття кількість споживаної рослинної олії, практично дорівнював нулю. Сьогодні середнє споживання становить приблизно 35 кг. в рік на людину.

Звичайно, що число різко підскочило після того, як кампанія проти насичених жирів і холестерину взяв свою публічну лють.
Навіть сьогодні, незважаючи на те, що хвороби серця і рак продовжують рости із загрозливою швидкістю, а споживання вершкового масла знижується (споживання рослинної олії знаходиться весь час на високому рівні), люди як і раніше вважають, що це галас і продовжують купувати це нетрадиційне, нездорове харчування, як продукт.

Butter2

Рослинні масла : неприродний процес з самого початку.
Перш ніж говорити про процес, за допомогою якого рослинні масла зроблені, давайте спочатку подивимося на один з моїх улюблених традиційних жирів, масло:

Масло це простий процес, який приходить коли крем відділяється від молока. Це природний процес, який тільки бере трохи терпіння. Як тільки вершки і молоко розділили, все що вам потрібно зробити, це струшувати його, поки він не стане маслом.

Тепер давайте порівняємо, що відбувається коли виробляють рапсову олію. Ось надмірно спрощена версія процесу:

Крок 1: Знайдіть деякі “насіння рапсу” … Ой, почекайте, вони не існують. Рапсова олія насправді складається з гібридної версії рапсу … швидше за все генетично модифіковані і які сильно обробляють пестицидами.

Крок 2: Нагрійте рапс на неприродно високих температурах, так, що б він окислився і прогорк перш ніж ви коли-небудь купите його.
Крок 3: Процес продовжується з нафтового розчинника для добування масла.

Крок 4: Нагрійте ще трохи і додайте трохи кислоти для видалення неприємних воскових твердих речовин, які утворюються при першої обробки.
Крок 5: Обробити олію з певними хімікатами для поліпшення кольору.
Крок 6: Дезодоруйте олію, щоб замаскувати страхітливий запах від хімічної обробки.

Звичайно, якщо ви хочете отримати ваші рослинні олії на один крок далі, просто гідрогенізіруйте (хімічна реакція, що включає приєднання водню до органічного речовині) його, поки він не стане твердим. Тепер у вас є маргарин і всі його транс – жирні дива.

Raps

Що сталося з рослинними оліями?
Сподіваюся в цей момент ви можете побачити, які НЕ реальні ці масла.
Так як же вони продовжують продаватися як “здорове серце” ?

Не вдаючись у крайні подробиці, ось деякі проблеми пов’язані з рослинними оліями:

Поліненасичені питання жиру
Рослинні олії містять дуже високі рівні поліненасичених жирів ( ПНЖ ). Але чи знаєте ви, що вміст жиру в організмі людини становить близько 97 % насичених і мононенасичених жирів? Наш організм потребує жирів для відновлення клітин і вироблення гормонів і він може використовувати тільки те, що ми даємо йому.

Поліненасичені жири дуже нестабільні. Вони легко окислюються. Ці окислені жири викликають запалення і мутацію в клітинах. Це окислення пов’язано з різного роду питань, рак, хвороби серця, ендометріоз (гінекологія) і т.д. ПНЖ є поганими новинами.

Питання Омега 6 
Тут багато галасу про Омега -3 і якими здоровими вони є. Але часто зневагою є те, що це більше про співвідношення Омега- 3 і Омега- 6 жирів, які мають вирішальне значення для доброго здоров’я.
Рослинні олії містять дуже високу концентрацію Омега- 6 жирних кислот. Ці жирні кислоти легко окислюються. Омега- 3 жирні кислоти, як було доведено, знижує запалення і запобігає виникненню ракових пухлин. Незбалансований рівень омега -3 і омега- 6 жирів були пов’язані з багатьма видами раку і безліч інших проблем. І як ви вже напевно здогадалися, більшість американців з високим вмістом омега- 6 жирних кислот і низьким вмістом Омега -3. Але люди продовжують купувати рослинні олії з ярликами, які говорять ” хороше джерело Омега- 3 “, не розуміючи, що вони насправді просто роблять дисбаланс ще гірше.

Решта поганих “матеріалів”

За неприродним вмістом поліненасичених жирів і омега- 6 жирних кислот, є всі добавки, пестициди та хімікати, які беруть участь в обробці. Багато рослинних олій містять ВНА і ВНТ (бутильований гідроксіанізол і бутильований гідрокситолуол). Ці штучні антиоксиданти зберігають їжу від швидкого псування, але дослідження також показали, що вони виробляють потенційні ракові з’єднання в організмі. І вони були пов’язані з питаннями імунної системи, безпліддя, проблеми з поведінкою, і пошкодження печінки і нирок.

Ах так, і багато рослинних олій приходять з генетично модифікованих джерел.

У двох словах, ці масла надзвичайно шкідливі для здоров’я. Вони були пов’язані з репродуктивними проблемами, низької народжуваності, гормональні питання, ожиріння, зниженням розумових здібностей, проблеми з печінкою, і великою проблемою нашого часу: рак і хвороби серця.

oil1

Так що можна безпечно використовувати?
У світі, який здається переповненим цими вельми неприродним і токсичними жирами, це може здатися нереальним, коли шукаєш кращі рішення. І якщо ви намагаєтеся бути завжди в курсі останніх «наукових» висновків, ви можете бути ще більш заплутаними. На щастя, вам не доведеться бути дієтологом для того щоб знати, які жири кращі для використання. Подивіться на ваших предків. Подивіться на те, яка їжа була до того як прийшла хімічна та промислова епоха і зробила Мега -Март самозванців.

Щоб допомогти вам, ось кілька порад, коли справа доходить до жирів і олій.

Хороші жири для приготування їжі
Коли справа доходить до будь-якої їжі, майте на увазі, звідки приходить і як ви це зберігайте, це має значення. Традиційні олії повинні бути холодного віджиму. Органічні, коли це можливо (особливо при роботі з тваринними жирами, так як в них токсини/пестициди зберігаються).

 

  • Кокосове масло
  • Жир свиний / курячий / баранячий
  • Сало
  • Вершкове масло
  • Пальмова олія ( Таку олію бажано знайти зі стійкого джерела, так як дуже багато пальмової олії сьогодні збирають жахливими способами. Якщо ви сумніваєтеся, просто дотримуйтеся кокосового масла)
  • Екстра – оливкова олія ( Відмінно підходить для холодних страв, заправки салатів, майонез і т.д. Може використовуватися в кулінарії при більш низьких температурах або в поєднанні з іншими які містять насичені жири, вершкове масло або кокосове масло)
  • Авокадова олія (Відмінно підходить для холодних страв)
  • Інші жири (не обов’язково для приготування їжі, але важливе значення для доброго здоров’я) включають м’ясо, яйця, молочні продукти і риба (горіхи також гарні в міру, оскільки вони мають високий рівень поліненасичених жирів).

Масла , які будуть використовуватися економно
Наступні масла добре в помірній кількості. Більшість містять високі рівні омега- 6 жирних кислот, тому вони не повинні споживатися вільно. Але вони вважаються натуральними жирами, і вони корисні для здоров’я. Вони не є кращими для високої теплової обробки їжі.

  • Масло волоського горіха
  • Льняна олія
  • Масло макадамії

Масла, які потрібно повністю уникати
Ось великий список , який уникаю я, наскільки це можливо:

  • Маргарин
  • Кукурудзяна олія
  • Соєва олія
  • Соняшникова олія
  • Рослинна олія
  • Арахісове масло
  • Сафлорова олія
  • Бавовняна олія
  • Олія з виноградних кісточок
  • Олія каноли
  • Шортенінг (shortening)
  • Будь-які підроблені замінники вершкового масла

Просто пропускайте ці масла в продуктовому магазині, це не дуже важко. Але майте на увазі, що більшість оброблених/готових продуктів містять ці масла. Заправка для салату, приправи, крекери, чіпси, морозиво і багато іншого … перевіряйте інгредієнти. Не купуйте їх. Насправді, просто пропускайте оброблені/готові продукти, і ви врятуєте себе від багатьох неприємностей.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *